Nieuwe Hyundai H300 debuteerde vorig jaar in Brussel

Donderdag 19 september 2019

De geupdate versie van de Hyundai H1 – in Nederland bekend als H300. 

Meest opvallend aan de nieuwe Hyundai bestelauto is de ‘Cascading Grille’. Ook is een achterklep voortaan standaard in plaats van dubbele achterdeuren. 

Het interieur van de H300 heeft een fikse opfrisbeurt gekregen. Het stuurwiel is nu in de hoogte en in de diepte verstelbaar en er is een nieuwe stoelbekleding. Het vernieuwde dashboard zocht duidelijk inspiratie bij hedendaagse personenwagens en toont aantrekkelijke rondingen en een duidelijk gestructureerde opbouw. De versnellingspook zit binnen handbereik van de bestuurder op een verhoogde uitsprong van de middenconsole. Alle knoppen voor verwarming en ventilatie zijn ergonomisch samengebracht op de middenconsole, waarin ook twee grote ventilatiemonden zijn ondergebracht. In het optionele Company of Travel Pack behoort een manuele airco tot de standaarduitrusting.

De H1 / H300 onderscheidt zich van concurrenten door in de laadruimte standaard twee zijschuifdeuren te hebben, met een doorlaadbreedte van 995 mm. De breedte van de laadruimte bedraagt 1620 mm, de hoogte 1350 mm. Tussen de wielkasten is 1270 mm ruimte beschikbaar, voldoende voor een europallet.