IVECO introduceert Nieuwe Stralis NP met 460pk

IVECO lanceerde op 26 en 27 oktober 2017 de nieuwe Stralis NP 460, een volledig gamma aan zware aardgasvrachtwagens dat alle mogelijke transporttoepassingen dekt, van regionaal tot internationaal transport en van volumetransport tot toepassingen met uiteenlopende carrosserieën en zelfs ADR-transport en bouwlogistiek. De meest duurzame vrachtwagen ooit toont zich voortaan nog krachtiger en efficiënter om transportoperatoren een tastbaar concurrentievoordeel te bieden om te voldoen aan de groeiende vraag naar 'groene' logistiek.

Het nieuwe gamma introduceert de nieuwe IVECO Cursor 13 NP, een 'single fuel'-motor die is ontwikkeld om een vermogen te leveren op maat van de meest veeleisende opdrachten. Eveneens nieuw is de geautomatiseerde Hi-Tronix twaalftrapsautomaat die het al uitstekende rijcomfort en prestatieniveau van de vorige NP-versie naar een nog hoger niveau tilt en bovendien nieuwe functies toevoegt, zoals de HI-CRUISE-functie die het profiel van de weg kent op basis van gps-gegevens. De moduleerbare benadering van IVECO resulteert in een uitgebreid gamma aan fabrieksopties en een ultieme flexibiliteit op het gebied van personaliseringsmogelijkheden. De vrachtwagen rijdt op CNG, LNG of een combinatie van beide. De versie met dubbele LNG-tank verzekert een recordrijbereik tot 1.600 kilometer. De nieuwe Stralis NP 460 beschikt over de meest geavanceerde brandstofbesparende technologieën en het ultieme comfort van de Hi-Way-cabine, die speciaal voor langeafstandsopdrachten is ontwikkeld.

Pierre Lahutte, President van IVECO, geeft tekst en uitleg: "Vorig jaar hebben we de aardgasrevolutie in het langeafstandssegment op gang getrokken met de Stralis NP 400pk. Om verder te surfen op het elan van dit baanbrekende voertuig, lanceren we vandaag een compleet nieuw gamma van aardgasvoertuigen die zich richten tot de top van het langeafstandssegment. De nieuwe Stralis NP 460 combineert de prestaties en productiviteit voor langeafstandstransport met de mogelijkheid om nagenoeg emissievrij te rijden op bio-LNG. 'Pure Kracht' is dan ook zijn motto."