IVECO zet samen met Plus de ontwikkeling van autonome vrachtwagens in gang

Gepubliceerd op
Vrijdag 9 april 2021

IVECO, een merk van CNH Industrial N.V. en een pionier in de commercialisering en productie van voertuigen aangedreven door alternatieve brandstoffen, kondigde aan dat het een Memorandum of Understanding (MOU) heeft ondertekend met Plus, een toonaangevend wereldwijd autonoom truckbedrijf, om gezamenlijk autonome vrachtwagens te ontwikkelen.

Onder de voorwaarden van het niet-bindende MOU zullen IVECO en Plus IVECO's nieuwste generatie S-WAY heavy-duty truck integreren met het PlusDrive full-stack autonome rijsysteem. De samenwerking zal ook het gebruik van het vloeibaar aardgas(LNG)-motorsysteem van IVECO onderzoeken om de gezamenlijk ontwikkelde autonome vrachtwagens van stroom te voorzien.

afbeelding-in-tekst-persbericht-iveco-ontwikkelt-autonome-trucks-.jpgHet partnerschap combineert IVECO's expertise in de ontwikkeling, productie en verkoop van zware vrachtwagens met Plus's geavanceerde autonome rijtechnologie om een veilige, brandstofefficiënte en schaalbare zelfrijdende truck snel op de markt te brengen, in heel Europa en andere regio's